maanantai 5. marraskuuta 2018

Lajit

Acrophylla wuelfingi
Trachyaretaon carmelae

Hoito-ohjeista
Tälle sivulle on listattu kaikki ylläpidon kasvattamat kummitussirkkalajit. Hoito-ohjeet pohjautuvat omakohtaisiin kokemuksiin ja niitä päivitetään sitä mukaa, kun tietoa kertyy enemmän. Kaikkia mainittuja ruokakasveja on kyseisille lajeille syötetty ja hyviksi havaittu. On kuitenkin syytä pitää mielessä, että poikaset eivät välttämättä suostu syömään samaa ravintoa kuin täysikasvuiset yksilöt. Kaikki ilmoitetut pituudet ovat mitattuja ruumiin maksimipituuksia; raajojen sekä tuntosarvien kanssa sirkkojen pituus on luonnollisesti huomattavasti enemmän. Lajien olosuhdevaatimukseet - kuten kosteusprosentit ja valon määrä - perustuvat kummitussirkkojen alkuperämaiden ilmastoon.
On hyvä ottaa huomioon, että kummitussirkat ovat nopeasti lisääntyviä ja kehittyviä hyönteisiä, joten kannat muuttuvat ja sopeutuvat tai häviävät vauhdilla. Joitakin sirkkoja on kasvatettu vuosikymmeniä ja lukuisia sukupolvia terraario-olosuhteissa, minkä vuoksi eri kantojen olosuhdevaatimukset tai vaikkapa ravintokasvit saattavat vaihdella ja poiketa hyvin paljon luonnonvaraisten kummitussirkkojen vaatimuksista.
Kummitussirkkojen tunnistamisen helpottamiseksi on käytetty kuvien sekä kuvailun lisäksi ensisijaisesti lajien tieteellisiä nimiä. Suomenkielistä vastinetta on käytetty aina kun sellainen on saatavilla. Lisäksi jokaisen lajin kohdalla on pyritty ilmoittamaan PSG-numero.

Tietoa PSG-numeroista
PSG on lyhenne sanoista Phasmid Study Group. Se on kummitussirkkojen harrastajille perustettu kansainvälinen yhdistys, joka toimii Isossa-Britanniassa. Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä kuka tahansa kummitussirkoista kiinnostunut henkilö. Yhdistyksen yhtenä tavoitteena on levittää kummitussirkkaharrastusta lahjoituksin, minkä vuoksi ilmaiseksi saatujen sirkkojen myyminen ei ole suotavaa. Yhdistys julkaisee uutiskirjettä, jäsenlehteä, järjestää vuosittain pari tapaamista sekä edistää kummitussirkkojen tieteellistä tutkimusta. Kaikki yleisesti kasvatuksessa esiintyvät kummitussirkkalajit on listattu yhdistyksen toimesta ja ne ovat saaneet oman PSG-numeronsa. Esimerkiksi PSG 1 tarkoittaa ruskosauvasirkkaa (Carausius morosus).